Poslovne priložnosti v Sloveniji s katerim se da dobro zaslužiti


Pred nekaj dnevi sem dobil e-mail sporočilo od poslovnega partnerja. V elektronskem sporočilu mi je povedal, da so ga kontaktirali iz TV Slovenija, kjer bi radi predstavili njihov projekt Peleti ceneje v oddaji Prava ideja. Na TV Slovenija menijo, da je to poslovna priložnost, ki jo je zanimivo predstaviti na televiziji.

Pri omenjenem projektu sodeluje tudi naše podjetje, saj za omenjeno spletno stran delamo optimizacijo spletne strani in vodimo Google oglaševanje. Pri optimizaciji smo zelo uspešni, saj smo na Googlu v zelo kratkem času prišli pod besedo peleti na 1. mesto. Visoko smo tudi pod besedami peleti cenik in peleti cena.

Ker je tudi naše podjetje sodelovalo v tem projektu, je poslovni partner na televizijo povabil tudi mene. Vabilu se bom seveda z veseljem odzval .

poslovna priložnost

Prejšnji teden sem se dobil še z enim poslovnim partnerjem, ki ima skoraj identični projekt kot Peleti ceneje. Poslovni model je skoraj isti, le da pri tem projektu ne nudijo peletov, ampak neke druge storitve. Za katero spletno stran se gre, žal na željo stranke še ne smem povedati. Se mi je pa stranka pohvalila, da jim gre zelo dobro, dosti bolje kot so sprva pričakovali.

Poslovne priložnosti v Sloveniji

Podobnih poslovnih priložnosti, kot so opisane zgoraj je v Sloveniji na stotine. Naj jih naštejem samo nekaj:”toplotne črpalke, parketarstvo, obnova kopalnice, urejanje okolice, stavbno pohištvo, montažne hiše, fasade, slikopleskarstvo, vse vrste pohištva, klimatske naprave,..”

Prepričan sem, da je to trenutno zelo dobra poslovna priložnost, ki je je potrebno zgrabiti z obema rokama. Škoda, da smo v našem podjetju toliko zasedeni z optimizacijo spletnih strani, da nimamo časa, da bi se lotili kakšnega takega projekta.

S podobnimi projekti imamo tudi v našem podjetju kar nekaj dobrih izkušenj. Sedem let nazaj smo se s podjetjem KIP dimniki dogovorili, da bomo na lastne stroške naredili spletno stran na kateri bomo prodajali njihove dimnike. Za vsak prodan dimnik so nam obljubili 20% provizije.

Mi smo na naši spletni strani samo zbirali povpraševanja in jih posredovali podjetju KIP dimnik. Vso komunikacijo s stranko so imeli oni. Mesečno smo prodali nekaj dimnikov in glede na to, da je povprečna cena dimnika okoli 700 evrov, smo si zaslužili kar lepo provizijo.  V enem mesecu smo tako prodali celo 12 dimnikov.

Zelo uspešen posel smo imeli tudi s tem, da smo naredili spletno stran na temo okna in vrata in zbirali povpraševanja za okna in vrata. Pred leti nam je ta spletna stran prinesla do 1.000 evrov zaslužka mesečno.

S spletno stranjo za okna in vrata smo tako dobro zaslužili zato, ker je bila stran zelo dobro uvrščena na Googlu pod besedami pvc okna, vrata, notranja vrata, okna, garažna vrata,… Žal je v januarju leta 2013 imel Google nadgradnjo svojega algoritma, na osnovi katerega smo izgubili dobre uvrstitve, kar pa je posledično pomenilo veliko manj zaslužka. Seveda bi lahko še enkrat prišli na dobre pozicije, vendar smo takrat imeli v podjetju veliko drugega dela in se s tem projektom nismo imeli časa ukvarjati. Je pa to zagotovo zelo zanimiva in dobičkonosna poslovna priložnost.

Z eno samo prodajo lahko zaslužite več kot 3.000 evrov

Recent Posts