Zaslužek na internetu Izdelava spletnih strani 9 idej za delo na domu Nudim svetovanje Želiš imeti svoj blog? Mentorstvo - 100 % garancija
Oglasi
Delo na domu
Spletna stran Zaslužek na internetu vsebuje veliko koristnih informacij za tiste, ki jih zanima delo na domu.

Vtisi s seminarja Skrivnost – dr. Aleksander Šinigoj

Dobro si je vzeti čas zase in se udeležiti delavnic s področja osebne in poslovne rasti. Seminar se je imenoval »Skrivnost« in res, razkril nam je marsikatero življenjsko skrivnost do še bolj polnega in srečnega vsakdanjika. Karizmatičen strokovnjak, NLP trener in coach, dr. Aleksander Šinigoj, je delil svoje znanje in dolgoletne izkušnje. Virtualne kavice s sosedom v stilu »give me 5« so poskrbele za prijetno vzdušje in veliko dobre volje. Sladkana kavica s sosedom je vsebovala tudi nasmeh 🙂 Priznajmo si, da nas nasmeh nič ne stane, pa kljub temu kdaj nanj pozabimo. Ljudje bi v svoje življenje radi pritegnili različne stvari, kot so finance, odnosi, kariera… Strinjali smo se, da je kariera povezana s financami. Dr. Aleksander Šinigoj nam je postregel z uporabnimi načini kako se znebiti strahov in kako prenehati z izgovori. Dotaknili smo se konkretnih izgovorov iz različnih področij, ki nas oddaljujejo od ciljev, saj nas vlečejo nazaj. Zagotovo imate prijateljico ali znanko, ki je prepričana, da partnerja ne potrebuje ali da celo ni nobenega normalnega na trgu samskih? Poznamo dve vrsti izgovorov, zunanje in notranje. Med zunanje izgovore prištevamo stres, vreme, čas, zdravje, okolje, partnerja… Saj bi, ampak ni časa. Čas je eden najbolj idealnih izgovorov. Resnica pa je, da nam določene aktivnosti niso pomembne in niso naša prioriteta. Bilo bi možno, ampak živimo v Sloveniji. Vam zveni znano? Seznam izgovorov je neskončen. Razvidno je, da besede »vendar«, »ampak« in »samo« generirajo izgovore.

Dr. Aleksander Šinigoj jih je primerjal s kosilom za katerega rečemo, da je bilo odlično, potem pa še dodamo »ampak ni bilo dovolj slano«. Na koncu smo sporočili, da je kosilo bilo dejansko precej zanič. Notranji izgovori izhajajo iz nas samih in so povezani z lenobo, energijo, strahom, nezaupanjem, znanjem, voljo, odlašanjem… Dobili smo nalogo, da poskusimo ali lahko zdržimo 1 teden brez izgovorov 🙂 Nekatere izmed nas je strah kač, druge višine, tretje javnega nastopanja… Raziskave pravijo, da je strah pred javnim nastopanjem eden izmed najbolj razširjenih in v Ameriki dosega neverjetno številko 60 % populacije. Strah pred padanjem in uničenjem je prirojen, vsi ostali strahovi so priučeni in nas omejujejo, zato se jih je dobro znebiti. Tudi na videz slabe stvari in življenjske okoliščine lahko spremenimo sebi v prid, če seveda hočemo in se nekaj iz tega naučimo. Če še morda niste prebrali knjige Nicka Vujičiča z naslovom »Življenje brez omejitev«, Vam vsekakor priporočam, da jo vzamete v roke. Nick se je rodil brez okončin in v knjigi opisuje, kako se je spoprijemal z vsakdanjimi izzivi in kako je postal eden izmed bolj znanih in uspešnih motivacijskih govornikov na svetu. Knjiga govori tudi o tem, da je vsak izmed nas biser, ki ima določen talent ter nas motivira, da ga uresničimo. Pred leti mi je »naključno« prišla v roke, ravno takrat ko sem jo najbolj potrebovala. Pravijo, da učitelji pride, ko je učenec pripravljen.

Seminar Skrivnost - dr. Aleksander Šinigoj

Seminar Skrivnost – dr. Aleksander Šinigoj

Na seminarju smo prišli tudi do pomembnih vprašanj, nekaj jih bom naštela v razmislek. Kaj bi počeli, če bi imeli ves denar tega sveta? Kaj pa, če bi imeli samo še pol leta življenja? Bi še vedno delali to kar trenutno počnemo? Nekje sem prebrala da 98 % ljudi počne 98 % nepomembnih reči. To je podatek, ki nam da misliti. Spoznali smo STOP tehniko, učinkovito tehniko za odpravljanje blokad in strahov, sestavljeno iz skoka v zrak in izgovorjene besede »stop«, giba z roko in besede »to« ter virtualnih kavic s sosedi. Po ponavljanju vaje smo se počutili veliko boljše in so se nam strahovi in omejitve zdeli majhni in rešljivi. Kolikokrat ste že slišali, da je dihanje pomembno? Dobili smo navodila, da večkrat vdihnemo skozi usta in izdihnemo skozi nos. Večina nas je dihala ravno v nasprotju z navodili, saj je dihanje nezaveden proces in o njem ne razmišljamo. Na samem koncu seminarja smo šli skozi vodeno tehniko, ki je omogočala vizualiazacijo določenih oseb, odpuščanje vsem osebam okoli sebe in seveda hvaležnost, da smo to kar smo, tukaj in zdaj. Pomembno se je zavedati, da je sedanji trenutek vse kar imamo, preteklost je mimo, prihodnost pa si sami ustvarjamo s sedanjimi aktivnostmi. Marsikoga se je dotaknilo bolj kot je pričakoval. Velikokrat smo se lahko poistovetili z določenimi miselnimi konstrukti, strahovi, izgovori in blokadami. Aleksandrovo poslanstvo je pomagati ljudem, da zaživijo svoje sanje. Poslovili smo se z dejstvom, da je sreča aktivnost in ne končno stanje. Domov smo odnesli številne napotke, prebujene občutke in nova poznanstva. Bila je odlična časovna naložba. Spila sem en kup prijaznih in nasmejanih virtualnih kavic, bila sem v občinstvu enega izmed svetovno znanih strokovnjakov s področja osebne rasti, vpijala informacije in tehnike ter osebnostno rasla.

Vem, da imate dovolj časa, motivacije in znanja za vse tisto, kar si že dolgo želite globoko v sebi in čutite da je prav. Petra Škarja bi povedala »just do it«, kdo drug kako drugače, vendar z istim sporočilom. Delajte to kar vas veseli, bodite to kar ste, unikatni in dragoceni kot je vsako živo bitje na tem planetu. Ne pozabite na besede »hvala« in »rad te/se imam«. Delajte dobra dela, vrnila se vam bodo.
Napišite komentar

Pridruži se nam
Spremljaj nas na Google +
Pošiljajte e-pošto kot profesionalci!
MailerLite Email Marketing for Small Business
Priporočamo
Te zanima delo na domu?
Iskalnik
Loading

Vtisi s seminarja Skrivnost – dr. Aleksander Šinigoj
5 (100%) 1 vote