Želiš postati prepoznavna oseba na socialnih omrežjih in s tem zaslužiti?


Če ste oseba, ki ima veliko sledilcev na Instagramu, Youtubu ali Facebooku, lahko to svojo prepoznavnost zelo dobro unovčite. Če bi želeli tudi vi postati prepoznavna oseba na socialnih omrežjih in s tem zaslužiti, berite naprej.

Sam nisem ne vem kako prepoznavna oseba na socialnih omrežjih, vendar mi uspeva svojo prepoznavnost v kombinaciji s spletnimi stranmi TomazGorec.si, Zasluzek.org in Otok-krk.si kar dobro unovčiti.

Z graditvijo prepoznavnosti na socialnih omrežjih se aktivno ukvarjam manj kot eno leto, a še to bolj površno, ker imam veliko dela v svojih podjetjih in mi to ni ravno najpomembnejša stvar.

Kljub temu da nisem lepa in mlada punca, sem v relativno kratkem času prišel do velikega števila novih sledilcev na socialnih omrežjih. Še posebej mi gre dobro na Facebooku, kjer imam več kot 21.000 sledilcev. In, kar je najpomembneje, ljudem, ki me spremljajo, so moje objave všeč. Nobena redkost ni, da imajo moji videoposnetki po več kot 50.000 ogledov. Dva takšna videoposnetka lahko pogledate na https://www.facebook.com/watch/?v=400661520518724 in https://www.facebook.com/watch/?v=347425722792598.

Relativno dobro napredujem tudi na Instagramu – https://www.instagram.com/tomazgorec, kjer imam 6.600 sledilcev, in na Youtubu – https://www.youtube.com/user/tomazgorec, kjer imam 7.700 sledilcev. Na Instagramu in Youtubu sicer v zadnjem času delam zelo malo, saj imam fokus izključno na Facebooku, kjer pa zelo hitro napredujem.

Zakaj si tako želim uspeti na tem področju? Predvsem zato, ker me to veseli delati. Veliko namreč potujem in v veselje mi je, da ljudje gledajo moje videoposnetke in fotografije. Še najbolj vesel sem, ko mi kdo piše, da je šel nekam zato, ker sem jaz tako priporočil.

Ljudem, ki so prepoznavni na socialnih omrežjih, pravijo influencerji, oziroma, po slovensko se temu reče vplivnež. Meni je to sicer ‘smotan’ izraz. Ne želim postati nek vplivnež, želim si samo, da bi ljudje gledali moje slike in videoposnetke s potovanj, izletov …

Seveda se s to dejavnostjo da tudi dobro zaslužiti, vendar denar pri meni ni niti približno prioriteta. Če bi mi bil denar prioriteta, potem bi se izključno držal svoje osnovne dejavnosti, ki je optimizacija spletnih strani in s katero zelo dobro zaslužim. Lahko rečem, da vsako uro, ko se ukvarjam s socialnimi omrežji namesto z optimizacijo spletnih strani, izgubim kar veliko zaslužka. Ampak, kot sem že omenil, stvari, ki me veselijo, so mi veliko bolj pomembne kot stvari, s katerimi zaslužim. Tole s socialnimi omrežji bi delal tudi, če na ta način ne bi zaslužil niti centa.

Vse tiste, ki že delate na tem, da bi postali vplivneži, in tudi za tiste, ki razmišljate, da bi se začeli ukvarjati s tem, imam eno zanimivo in dobro ponudbo, ki bo vsem prinesla korist. Predlagam namreč, da se zbere skupina istomislečih ljudi in si pri tem pomagamo na različne načine.

Naj naštejem par stvari, ki jih imam v mislih. Lahko gremo skupaj na kakšen enodnevni izlet, kjer fotografiramo, snemamo … Tako bo vsak za vsakega naredil malo reklame, poleg tega pa si bomo izmenjali izkušnje o fotografiji, videu, spletnem marketingu …

Sam bi se zelo veselil sodelovanja s kakšno mlado in lepo punco. Slike in videoposnetki, na katerih so mlade in lepe punce, imajo namreč največje dosege. Tega se nisem spomnil sam, to je dejstvo! Potreboval bi jo kot model za slikanje in snemanje videoposnetkov, punca pa bi od mene dobila zelo dobre fotografije in videoposnetke, ki bi jih lahko uporabila za objavo na svojih socialnih profilih. Na teh omrežjih bi ji tudi pomagal dobiti sledilce, kar mi ne bi bilo težko, glede na to, da jih poznam zelo dobro in imam tam že veliko sledilcev. Pa še veliko znanja bi dobila od mene, saj se zelo dobro spoznam na socialna omrežja in poznam veliko načinov, kako se da dobro zaslužiti na internetu. Če me kdo želi najeti za svetovanje, je cena mojega svetovanja 70 evrov plus DDV na uro. Tisti, ki bo sodeloval z mano, pa to dobi popolnoma brezplačno.

Pravijo, da je v slogi moč. S tem se popolnoma strinjam in prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo hitreje in z manj težav prispeti do cilja. Če ste zainteresirani za sodelovanje, ki ga omenjam, mi pišite na tomaz@gorec.si.

Recent Posts