Kako s pomočjo Facebooka do rednih pasivnih dohodkov


Bi želeli vsak mesec prejeti nek dohodek, ne da bi vam bilo treba zanj kaj delati?

Načeloma je zelo utopično in kar malo naivno pričakovati, da bomo dobili neke prihodke ne da bi bilo treba za njih delati. Razen seveda, če imate bogatega strica ali teto, ki nima otrok in pričakujete, da boste podedovali njihovo premoženje.

Tudi če nimate bogatega strica ali tete, obstaja kar nekaj možnosti, da si uredite tako imenovani pasivni dohodek. Pasivni dohodek je tisti dohodek, ki ga dobivamo na osnovi minulega dela. Na primer, če pisatelj napiše knjigo in se ta prodaja naslednjih 20 let, bo pisatelj, ki je napisal knjigo, teh 20 let vsak mesec prejemal nek pasiven dohodek od prodaje njegove knjige.

Tudi s pomočjo socialnega omrežja Facebook si lahko ustvarite pasivni dohodek. Če ste lastnik Facebook strani z veliko (vsaj 10.000) všečki, si lahko z objavami na svoji Facebook strani za druge ustvarite lep pasivni prihodek. Več kot ima vaša stran všečkov, večji bo mesečni pasivni dohodek.

Prejšnji teden sem se z eno osebo iz Slovenije, ki ima Facebook stran z 10.000 všečki, dogovoril, da mi bo na njegovi strani objavil 10 prispevkov, ki bodo oglaševanje za dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo v našem podjetju. Za 10 objav sem plačal ugodnih 20 €, kar pomeni 2 € na objavo.

Že prva objava, ki sem jo naredil, je na našo stran pripeljala 109 obiskovalcev, kar je pomenilo, da sem za vsak klik plačal samo 2 centa.

Lastnik Facebook strani s katerim sem se dogovoril za oglaševanje, z mano ni imel nobenega dela, saj me je dodal kot urednika strani in sem objave naredil sam.

Mogoče se komu zdi 2 € na objavo nizek znesek. Vendar, če vsak dan prodaš dve objavi po 2 €, je to na koncu meseca 120 €, ki jih zaslužiš popolnoma brez dela.

Za primer vzemimo, da imamo Facebook stran s 30.000 všečki. Če je objava na strani z 10.000 všečki vredna 2 € (to je ugodna cena), potem je na strani z 30.000 všečki vredna vsaj 5 €. V primeru, da prodamo dve objavi na dan, je to 300 € na mesec.
Zamislite si koliko je vredna objava na Facebook straneh z bistveno več všečki. Poglejte si Facebook stran na https://www.facebook.com/1000PlacesOpens in a new tab.. Jaz bi bil pripravljen za eno objavo na taki strani, ki ima preko 3.750.000 všečkov, plačati vsaj 500 €.

Kako priti do Facebook strani z veliko všečki?

Če hočete, da bo imela vaša Facebook stran vsaj 10.000 všečkov, lahko do tega pridete na več načinov.

Prvi način je ta, da kreirate Facebook stran, katere tema je zanimiva za široki krog ljudi in da vsaj 3 krat na dan objavljate kvalitetne in zanimive prispevke. Na ta način bodo všečki prišli kar sami od sebe. Moram pa še enkrat poudariti, da mora biti vsebina kvalitetna in zanimiva, ki jo bodo ljudje všečkali, komentirali, delili,…

Facebook stran https://www.facebook.com/1000PlacesOpens in a new tab. spremljam približno eno leto. Ko sem jo začel spremljati, je imela manj kot 2 milijona všečkov, danes pa jih ima že skoraj 4 milijone. To pomeni, da je v enem letu dobila kar 2 milijona všečkov. Natačno je seveda nemogoče ugotoviti, kakšno taktiko uporabljajo za pridobivanje všečkov, vidimo pa lahko, da delajo 5 do 8 kvalitetnih objav na dan. Nekatere objave imajo tudi več kot 5 tisoč všečkov in več tisoč delitev. Na osnovi tega Facebook stran dobi veliko všečkov.

Dodatne informacije o zaslužku s pomočjo Facebooka lahko najdete v članku na https://www.zasluzek.org/socialna-omrezja-delo-na-domu/

Zelo koristni je tudi obiskati kakšen seminar na to temo. Tudi sam organiziram seminar na temo Facebook, na katerem pokažem konkretne primere iz prakse, ki jih lahko takoj uporabite na svojih primerih. Več o mojem seminarju si lahko preberete na https://www.zasluzek.org/facebookseminar.

 

Zadnji prispevki