Youtuber Omer Nadarević iz Bosne z Youtubom zasluži več tisoč evrov na dan


Youtuber Omer Nadarević iz Bosne in Hercegovine s tem, da objavlja svoje video posnetke na Youtubu, zasluži dnevno več tisoč evrov. Koliko točno zasluži, se sicer ne ve. Eden najbolj popularnih Youtuberjev na Balkanu, po imenu Baka Prase, pravi, da verjetno zasluži več kot 20.000 evrov na dan.

Omer Nadarević se je rodil leta 1985 v Bihaću. Želel je postati komik, vendar mu to ni najbolje uspevalo vse do trenutka, ko je začel snemati video posnetke za Youtube. Sprva je snemal video posnetke za področje Balkana. Njegov kanal se imenuje Omco in ima trenutno dobra dva milijona sledilcev. Drugače Omerja Nadarevića večina ljudi pozna pod vzdevkom Omćo.

En zanimiv video posnetek od Omćota si poglejte v spodnjem video posnetku. Meni je ta eden od najljubših. Ko sem ga gledal, sem skoraj “crknil” od smeha.

Ravnokar sem se spomnil še enega boljšega video posnetka, ki ga lahko najdete na https://youtu.be/uUxcPcS6t8s.

Morate priznati, da sta oba video posnetka odlična. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da kaj podobnega lahko posname čisto vsak! No, za tega drugega, ki je posnet v Zadru, moraš imeti tudi malo poguma in ne sme ti biti nerodno.

Ker ima Omer Nadarević, na Youtube kanalu Omco, video posnetke v bosanskem jeziku, njegove video posnetke gledajo le ljudje, ki razumejo Bosanski jezik. Če bi snemal video posnetke v angleškem jeziku, bi bil njegov trg cel svet, kar bi imelo veliko večji potencial.

Aprila 2019 je Omer Nadarević odprl nov Youtube kanal, ki ga je poimenoval FatTV. Na tem kanalu objavlja video posnetke v angleškem jeziku.

Njegov kanal je v slabih dveh letih prišel do skoraj 4 milijone sledilcev. V mesecu decembru 2020 so imeli njegovi video posnetki kar 433 milijonov ogledov. Zadnja leta najbolj znan Youtuber PewDiePie je imel v mesecu decembru “samo” 200 milijonov ogledov. Torej Omer Nadarević je res fenomen. Ne bom presenečen, če bo enkrat med top 10 Youtuberjev na svetu.

Kanal FatTV si lahko pogledate tukaj.

Predvidevam, da Omer Nadarević ne zna dovolj dobro angleško, da bi lahko snemal video posnetke v angleškem jeziku. Kako je to svojo hibo idealno rešil, lahko vidite, če si pogledate kanal FatTV. To kar sem napisal sem pomislil zato, ker imam tudi jaz težave z angleškim jezikom in ne bi mogel snemati video posnetke v angleščini. Razlika med mano in njim pa je ta, da jaz nisem videl rešitve, on pa je našel zelo enostavno in domiselno rešitev. Vse se da, če je volja dovolj velika!

Youtube plačuje ljudem, ki objavljajo video posnetke

Kako sploh zaslužijo Youtuberji? Načinov, kako zaslužiti s pomočjo Youtube je več. Prvi in najbolj pogost je ta, da vam za oglede vaših video prispevkov plačuje Youtube. Namreč Youtube na vaše video posnetke umešča reklame svojih oglaševalcev za katero ti plačajo. Youtube vam izplača 55 odstotkov prihodkov od oglaševanja, ki se je zgodil na vaših video posnetkih.

Da vas Youtube sprejme med svoje partnerje za oglaševanje morate izpolniti dva pogoja. Vaš kanal mora imeti vsaj 1.000 sledilcev in vsi vaši video posnetki, morajo imeti v zadnjem letu dni vsaj 4.000 ur ogledov.

Drugi način kako lahko zaslužite s pomočjo Youtuba je ta, da ko enkrat postanete prepoznavna oseba na Youtubu in imajo vaši video posnetki veliko ogledov, postanete zanimivi za razna podjetja, ki potrebujejo oglaševanje za svoje izdelke in storitve. Običajno Youtuberji s tem zaslužijo bistveno več, kot od samega Youtuba. Nekateri bolj znani slovenski Youtuberji imajo minimalno ceno za kakršnokoli sodelovanje s podjetji 1.000 evrov.

Želite tudi vi postati influencer?

Bi želeli tudi vi postati influencer ozirom vplivnež in s tem služiti denar? Če je vaš odgovor da, potem vam predlagam, da si za začetek preberete mojo e-knjigo z naslovom Kako postati influencer, ki jo brezplačno dobite na www.zasluzek.org/kaj-je-infleuncer. Preberite si tudi moj članek na to temo, ki ga najdete na www.zasluzek.org/kako-postati-influencer.

V članku boste dobili veliko koristnih informacij na temo influenserstvo. V članku boste tudi izvedeli, kako lahko popolnoma brezplačno dobite dve zanimivi e-knjigi na to temo.

Predlagam vam tudi, da si preberete članek o socialnem omrežju Tik Tok, ki se v zadnjem času širi s svetlobno hitrostjo. Članek najdete na www.tomazgorec.si/tik-tok-slovenija.

Recent Posts