Pisarno sem preselil na otok Krk


Otok Krk - Uvala Soline
Otok Krk – Uvala Soline

Pred dobrima dvema mesecema sem prišel na idejo, da bi napisal vodič za otok Krk. To se mi je zdela super ideja, ker bi v njej združil moje veselje do potovanj in interneta. Se pa zavedam slabe človeške lastnosti, da veliko idej ostane zgolj ideja. Tudi meni se to velikokrat naredi.

Da ne bi moja ideja ostala samo ideja, sem že naslednji dan na to spletno stran dal oglas, da iščem nekoga, ki bi mi pomagal pri pisanju vodiča za otok Krk. Oglas je še vedno viden na www.zasluzek.org/delo-potovanja.

Vedel sem namreč, da ko bom enkrat objavil oglas za delo na svoji spletni strani, ne bo možnosti da projekta ne bi izpeljal. To je nekakšna javna zaobljuba, za katero si ne morem privoščiti, da bi jo prelomil. Na tej strani namreč pišem o tem, kako ustvarjati zaslužek na internetu, v katerega verjame bolj malo ljudi. Če bi bil tako neresen, da projekta ne bi izpeljal do konca, kljub temu da sem ga javno objavil, bi v zaslužek na internetu verjelo še manj ljudi. Pa da ne bo pomote! Na internetu se da ustvarjati lep zaslužek, je pa res, da je potrebno trdo delo in veliko znanja.

Na oglas za delo se je prijavilo kar 961 oseb. Zaradi oglasa, so me klicali tudi z Radia 1 in z mano naredili kratek pogovor, ki ga lahko slišite tukajOpens in a new tab..

Veliko prijav in to, da so me klicali iz Radia 1, mi je dalo vedeti, da je moja ideja za pisanje vodiča o otoku Krk res dobra.

Na otok Krk sem se z izbrano sodelavko odpravil 7. septembra. Do 12. septembra sem bil v kraju Šilu, potem pa sem se moral čez vikend vrniti domov, ker sem predaval na vikend seminarju, ki ga je organizirala Spletna AkademijaOpens in a new tab.. Več o tem seminarju sem napisal v članku z naslovom Vikend seminar na temo zaslužek na internetuOpens in a new tab..

Nazaj na otok Krk sem se vrnil v ponedeljek 15.9. Najprej sem bil pet dni v Baški, ravno danes pa sem se preselil v mesto Krk. Naslednja destinacija bo Malinska ali Vrbnik.

Sprva sem ocenil, da bi lahko ves otok Krk raziskal v mesecu dni, vendar sem že po nekaj dneh bivanja tukaj videl, da bo to premalo časa. Poleg tega imava s sodelavko še precejšnjo smolo z vremenom. Močno upam na obdobje lepega vremena, ki bi se potegnilo čim dlje v oktober. Lepe slike namreč lahko narediš samo v sončnem vremenu.

Prve rezultate najinega raziskovanja sva že objavila na spletni strani www.otok-krk.siOpens in a new tab.. Za objavljene prispevke sva prejela kar nekaj pozitivnih komentarjev, tako da mislim da sva na pravi poti. Tudi Facebook stran Otok KrkOpens in a new tab., je v kratkem času všečkalo več kot 160 oseb.

Poleg raziskovanja otoka pa moram vmes delati tudi tekoče delo za podjetje. To ponavadi delam ob večerih ali pa v tistih dneh, ko pada dež. Kljub temu da imam veliko dela, sem vesel, da sem za nekaj časa zamenjal okolje. Ko človek namreč spremeni okolje, je bolj kreativen, pa tudi naredi več.

Če ne prej, se v Slovenijo vrnem najkasneje do 11. oktobra, ko imava s Petro Škarja delavnico Osvoji internetOpens in a new tab..

Zadnji prispevki