Oseba, ki se spozna na SEO, bo vedno dobila zaposlitev


seo strokovnjak

Oseba, ki je delovna in se je pripravljena učiti bo vedno lahko dobila zaposlitev!

V svojih prispevkih na tej strani sem že večkrat omenil, da oseba, ki ima znanje iz področja SEO, bo lahko vedno brez težav dobila zaposlitev ali pa odprla lastno podjetje. SEO je kratica za Search Engine Optimization, kar v slovenskem jeziku pomeni optimizacija spletnih strani.

Zadnje čase opažam, da podjetja, katera se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani ves čas nudijo zaposlitev osebam, ki se spoznajo na SEO področje. Ravno včeraj sem videl oglas podjetja RedOrbit, da zaposlijo nekoga, ki se spozna na SEO. Njihov oglas si lahko pogledate na https://www.red-orbit.si/zaposlitev/senior-seo-strokovnjakOpens in a new tab. in se jim tudi javite, če vas tovrstna zaposlitev zanima.

Ne zaposluje samo RedOrbit. Tudi moj prijatelj Miha Lavtar, ki je lastnik podjetja OptiWeb, ves čas išče osebe, ki se spoznajo na področje SEO. Tudi podjetje Spletnik večkrat nudi zaposlitev osebam, katere se spoznajo na to področje.

Verjemite mi, da je dela na tem področju kolikor želite. V našem podjetju vsak teden dobimo vsaj eno do dve nove stranki, kateri želita optimozacijo svoje spletne strani. Vsaka stranka, katero dobiš za optimizacijo spletne strani je vredna zelo veliko, saj to pomeni, da jim boš svoje storitve zaračunaval v najslabšem primeru vsaj nekaj mesecev. V našem podjetju imamo stranke, ki jim že deset let vsak mesec izstavljamo račune za par sto evrov na mesec. Ko v naši dejavnosti enkrat dobiš stranko jo imaš za dlje časa, če seveda imaš znanje, da jo pripelješ na top pozicije v Googlu. Nekdo, ki bi za to dejavnost odprl s.p., bi lahko preživel že z nekaj strankami.

Kljub temu, da so strokovnjaki s področja optimizacije spletnih strani zelo iskani, se tega ni tako težko naučiti. Oziroma vsako stvar se je težko naučiti, če nimaš interesa in veselja. Če imaš interes in veselje, se osnov hitro naučiš. Je pa to takšno področje, ki se ves čas spreminja in se je potrebno ves čas izobraževati.

Verjetno se sprašujete, kako to da v našem podjetju nič ne zaposlujemo, če je toliko dela in je prihodnost tako svetla. Razlogov za to je več. Prvič zato, ker sem zelo slab vodja (vsak je na nekaterih področjih zelo dober, na nekaterih pa zelo slab) in ne znam voditi večjega števila ljudi. Toliko, kot jih imam sedaj zaposlenih je to zgornja meja za moje sposobnosti. Drugi razlog je ta, ker se počasi, vendar vztrajno približujem številki 50 in mi denar niti približno ni prva prioriteta. V življenju sem se ‘presekiral’ zelo veliko. Največ takrat, ko sem imel diskoteko (Diskoteka Africa TrebnjeOpens in a new tab.). Dokler ne poizkusiš kaj takega ne veš kaj so skrbi in težave (redarji, policija, razne barabe, Romi,…). Tako, da jaz sem se odločil, da bom živel življenje, ki mi bo prinašalo čim manj stresa in skrbi. Vsak dodatni zaposleni pa je dodatna skrb, stres in tudi odgovornost.

Nikakor pa ne mislim nehati delati. Delam zelo rad in si ne predstavljam življenja brez dela. Brez težav lahko delam tudi 100 in več ur na teden. To mi ni noben problem, samo da nisem pod stresom!

Zadnji prispevki