Sanjska služba, ki jo ne bom nikoli pozabila


Ko se je poletje ravno dobro začenjalo, sem na Facebooku zasledila objavljen oglas, za sanjsko poletno zaposlitev. Od kandidatov so zahtevali smisel za pisanje, tuje jezike in fotografijo, ter ljubezen do potovanj in v vsem tem se vsekakor najdem, saj se tudi zasebno vseh teh stvari tudi sama lotevam. Ponujali so poletno delo s potovanji po otoku Krk, nekaj malega po Bosni in morda še po kakšnem hrvaškem otoku.

Tomaž Gorec, lastnik podjetja, mi je povedal da sem za delo bila izbrana med 933 kandidati, kar mi je dalo vedeti, da je bil odziv na to zaposlitev res ogromen. Jaz pa kot ponavadi očitno spet imela veliko srečo. Slišala in prebrala sem veliko komentarjev in polemik na temo, da je ta zaposlitev “nateg” in da itak v resnici zagotovo ne izberejo nobenega. Isto podjetje je že lani ponujalo sanjsko službo na Filipinih, in ker se prebirala članke o tem potovanju po filipinskih otokih, sem vedela da je ponudba za zaposlitev pristna.

Omenjeno delo sem opravljala tri mesece. V tem času sem s Tomažem dodobra spoznala otok Krk, ga prepotovala po dolgem in počez, raziskala številne plaže, apartmaje in zanimive kotičke, ter napisala številne članke o samem otoku, Z veseljem vas povabim, da si na spletni strani www.otok-krk.si pogledate več o našem delu na Krku, sploh za tiste, ki tam radi počitnikujete, mislim, da zna biti zanimivo in zaradi številnih informacij tudi koristno.

V sklopu zaposlitve sva s Tomažem obiskala tudi Bosno in Hercegovino, v katero sem se popolnoma zaljubila. Čudoviti ljudje, odlična hrana, prekrasna narava. Bosna je vse in veliko več, kar sem si kadarkoli predstavljala. O tej nepozabni izkušnji sem napisala obsežen blog na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina-znamenitosti, preberite ga, da doživite košček Bosne z mojega zornega kota, mogoče pa vas navdušim, da jo tudi sami obiščete.

Moja zaposlitev je obsegala delo kot je zapisovati svoje vtise s potovanj, fotografirati dogodke s potovanj in to deliti na straneh na Facebooku in pisati članke o apartmajih, pohodniških poteh in drugih turističnih znamenitosti. Seveda je služba včasih zaradi vročine in konstantne akcije na poti morda bolj zahtevna kot se komu dozdeva, vendar je vseeno super delo, ki dopušča ogromno osebnega izražanja in umetniške svobode.

Zaposlitev - Sanja Arlič
Sanja Arlič je imela super zaposlitev

Tomaž je super človek, ki se ne obnaša čisto nič šefovsko, čeprav zahteva da je delo vedno dosledno narejeno, je poln zanimivih informacij, saj je sam prepotoval že velik del sveta, uspešno vodil eno najuspešnejših diskotek v Sloveniji in danes eno izmed uspešnih podjetij za optimizacijo spletnih strani. Od njega sem izvedela ogromno o otoku Krk, o Bosni, o vsem ima ogromno znanja in podatkov, poleg tega pa je s svojimi izkušnjami človek, od katerega se lahko vedno kaj pametnega naučiš. Sploh nekdo kot jaz, ki se ukvarja s svojim poslom in imam konstantno vprašanja kako pa to, kako pa tisto. Tomaž mi vedno rad pomaga s koristnimi nasveti in skupaj “kravžljava možgančke“ z razmišljanjem kako bi lahko in en in drug uspešnost svojih podjetij še izboljšala.

Sama sem samostojna podjetnica in se ukvarjam z izdelavo unikatnih plesnih oblačil za tekmovalne latinsko-ameriške in standardne plese, ter z modnimi bandage oblekicami, ki so prav posebne elastične obleke, narejene iz kompaktnega raztegljivega materiala, ki izoblikuje vsako postavo in ji da bolj fit videz. Bom zelo vesela, če si boste moje delo pogledali na moji spletni strani www.fabulize.eu, kjer je na ogled na voljo vse, kar ustvarjam.

Moda in vse povezano z estetiko in umetnostjo je bilo že od malega moja strast, tako da v tem kreativnem procesu neizmerno uživam. Občasno pišem tudi svoj blog o medčloveških odnosih, saj me zelo interesira opazovati ljudi, kako danes razmišljajo, živijo, reagirajo na stvari, ki se jim v življenju dogajajo.

Verjetno pa vsak ve, da kot samostojni podjetnik, ki na noge iz ničle postavlja neko novo zgodbo, konstantno potrebuje investicijske prilive, da se posel lahko razvija. Tako sem se odločila, da si čez poletje, ko je za tekmovalni ples malo bolj mrtva sezona, omislim dodatno zaposlitev. S pomočjo Tomaža in s pomočjo fanta zaposlenega pri njemu Tilna, sem zaradi vsega kar sem se od njiju naučila, že naredila še eno spletno stran s citati in izreki, ter z blogom, www.fabulizequotes.com, kjer bom pisala o svojih popotniških doživetjih in izkušnjah s poslom in ljudmi.

Rada bi še enkrat povedala, da vam lahko zagotovim, da je zaposlitev v podjetju Gorec d.o.o. še kako resnična in da sem iskreno vesela, da se mi je zgodila ravno v tem obdobju v mojem življenju, ko so mi vse informacije in nova znanja ki jih pridobim, zlata vredna za mojo nadaljnjo kariero, kar le potrjuje enega izmed rekov, ki ga rada večkrat ponavljam: “Vse se zgodi ob točno pravem času”.

Tomaž Gorec in Sanja Arlič

Hvaležna sem za to priložnost in za vse kar sem izvedela. Zagotovo bom s Tomažem sodelovala tudi v prihodnosti, saj vem da se od njega lahko zelo veliko naučim. Pa tudi na kakšno potovanje v Bosno, bi z velikim zadovoljstvom šla z njim.

Pa ne smem pozabit povedati to, da mi je Tomaž omogočil moje prvo predavanje na seminarju. Na njegovem predavanju o Facebooku je 20 minut odstopil meni, da sem povedala, kako sem upravljala Facebook stran Otok Krk. Več o tem si lahko preberete na www.zasluzek.org/sanja-arlic. Bila je super izkušnja.

Preberite tudi:

Šla sem na brezplačno potovanje s Tomažem in s tem še zaslužilawww.zasluzek.org/renata

Nudimo delo, ki ga lahko opravljate od doma: vodenje projekta Lepote Slovenije www.zasluzek.org/nudimo-delo-lepote-slovenije

Kako brezplačno potovati in zraven še zaslužitiwww.zasluzek.org/potovanja

Kako sem se imela na potovanjuwww.zasluzek.org/anja

Moj nenavadni poletni odklopwww.zasluzek.org/spela

Na dvotedensko potovanje z neznancemwww.zasluzek.org/peter

Moji vtisi s potovanja po Lošinju in Cresuwww.zasluzek.org/sandra

Nisem si mislila, da mi lahko ena oseba tako zelo spremeni življenjewww.zasluzek.org/anja

Recent Posts