Šla sem na brezplačno potovanje s Tomažem in s tem še zaslužila


S Tomažem sva se prvič srečala pred približno dvema letoma. Spominjam se, da je takrat iskal sopotnike za svoj takratni projekt z avtom, s katerim je naredil 20.000 km po Evropi. Sicer sem za njega slišala oz. preko socialnih omrežij naletela na njega že nekaj časa pred tem. Nekje v tistem času sem namreč razmišljala o odprtju svojega podjetja, zato so me zelo pritegnila njegova pogosta pisanja in širok nabor znanja o optimizaciji spletnih strani, upravljanju socialnih omrežij in zaslužku preko interneta, saj me ta tematika zanima, še bolj navdušena pa sem bila, ko sem ugotovila, da je Tomaž, tako kot jaz, velik navdušenec nad potovanji in da tudi on razmišlja  v smeri, da bi enkrat živel zgolj od tega. Sama sem namreč preprosto zaljubljena v vse vrste potovanj in bi se tudi sama nekoč želela nekako preživljati s tem. V zadnjem času sem za svoja potovanja pričela pisati tudi svoj potovalni blog, pisanje člankov s potovanj mi je namreč v veselje. Zaenkrat to počnem sicer bolj za svojo dušo, a morda pa kdaj iz tega razvijem kaj več, zato sem se pri sodelovanju s Tomažem še toliko bolj videla.

S Tomažem sem se prvič srečala, ko sem se prijavila na njegov projekt 20.000 kilometrov z avtom po Evropi. Kljub temu da za projekt z avtom 20.000 kilometrov po Evropi nisem bila izbrana, sem Tomaža s svojo prijavo na projekt očitno vseeno pritegnila dovolj, da me je takrat povabil vsaj na kavo.

Spominjam se, da je Tomaž nekje lani poleti začel iskati osebo, ki bi potovala z njim po Sloveniji in o lepotah Slovenije pisala članke. Seveda sem mu popolnoma navdušena pisala, da sem tudi za ta projekt oseba iz pravega testa in naj me seveda ponovno povabi na kavo. In me je res. Žal je trajalo skoraj pol leta, preden sva se končno uskladila, saj sva oba precej zaposlena, pa tudi sam projekt je moral dozoreti še na Tomaževi strani. Bistveno je, da nama je končno uspelo najino prvo skupno potovanje, ki sicer ni bilo po Sloveniji, ampak zame, kot neskončno ljubiteljico vseh vrst potovanj od blizu od daleč, še boljše – roadtrip z avtom do Makedonije in Grčije pa vse skozi Kosovo, Črno goro in Hrvaško nazaj do Slovenije.

V desetih dneh potovanja sva s Tomažem prepotovala Makedonijo vse od Skopja, si ogledala kanjon Matka, nacionalni park Mavrovo, Ohridsko in Prespansko jezero, nato pa po potovala vse do Grčije in nazaj mimo makedonske Bitole in Prilepa čez Kosovo in Črno Goro, kjer sva se ustavila še ob Skadarskem jezeru. Ko sva se vračala čez Hrvaško, sva si ogledala še Dubrovnik.

Zame eden najlepših delov potovanja je bil dan preživet v kanjonu Matka v Makedoniji, kjer sva z avtom po bližnjici po skalni poti poskušala priti do jezera Kozjak in nato po zasluženem raziskovanju kanjona Matka v gostilni ob cesti nazaj proti Skopju poleg večerje dobila še zastonj sladico. Noro lepa s svojimi samostani je bila Meteora v Grčiji, ki je res nekaj posebnega, kjer je Tomaž naredil tudi nekaj res super posnetkov s svojim dronom. Fantastično doživetje zame je bil tudi ogled turistično manj obiskanega in znanega marmornega jezera v bližini kraja Belovodica in avanturistična vožnja do tja, nadalje vožnja mimo čudovitega zaliva Boke Kotorske v Črni Gori in pa zadnji dan še postanek na znameniti gori Srđ s prekrasnim pogledom na Dubrovnik, na kateri sem bila prvič.

Kljub temu da je Tomaž zelo zahteven in od svojih sodelavcev pričakuje veliko,  ogromno tudi da. O tem potovanju lahko povem le vse najboljše, saj je bilo popolnoma po mojem okusu. Tomaž dobro pozna ves Balkan, zato sem o državah, skozi katere sva potovala, izvedela veliko novega. Tomaž me je veliko podučil tudi o zaslužku s potovanji, tako da sem v tej smeri začela razmišljati še bolj intenzivno, nekaj novih stvari pa sem izvedela tudi o fotografiji. Predvsem pa je Tomaž zelo pogumen in drzen popotnik, ki si upa skoraj vse, zato  sem z njim zagotovo doživela eno izmed malo bolj avanturističnih doživetij svojega življenja, kar me seveda niti malo ne moti. Med drugim mi je za fotošuting na skalah grške Meteore pošteno dvignil adrenalin, česar zagotovo ne bom nikoli pozabila. Za potovanje nisem plačala niti centa, saj sva s Tomažem sklenila dogovor, da vse stroške potovanja krije on  v zameno za to, da mu napišem nekaj člankov, ki mi jih je pa prav tako pripravljen plačati. Pa še nekaj, sama sem velik užitkar, gurman in ljubitelj dobre hrane, kot sem ugotovila, pa ima Tomaž tudi dober nos za gostilne, zato sem v teh 10 dneh svojega potovanja tudi odlično jedla.

Splošna ocena? Odlično! Neskončno sem vesela, da me je Tomaž vzel zraven na eno izmed svojih norih potovanj, zato upam, da bodo kmalu sledile priložnosti še za nova – takšna ali drugačna.

Preberite tudi:

Zaposlitev v podjetju Gorec d.o.o., ki je ne bom nikoli pozabilawww.zasluzek.org/sanja

Kako brezplačno potovati in zraven še zaslužitiwww.zasluzek.org/potovanja

Kako sem se imela na potovanjuwww.zasluzek.org/anja

Moj nenavadni poletni odklopwww.zasluzek.org/spela

Na dvotedensko potovanje z neznancemwww.zasluzek.org/peter

Moji vtisi s potovanja po Lošinju in Cresuwww.zasluzek.org/sandra

Nisem si mislila, da mi lahko ena oseba tako zelo spremeni življenjewww.zasluzek.org/anja

Recent Posts