Kako Youtube izkoristiti za svoj posel


izkoristite Youtube za vaš posel

Ali veste, da lahko Youtube zelo poceni in učinkovito izkoristite za svoj posel? Žal sem tudi sam eden izmed 99,99% podjetnikov v Sloveniji, ki ne izkoriščam potenciala, ki ga ima Youtube.

Trenutno se večina podjetji ukvarja predvsem s Facebook oglaševanjem, Google oglaševanjem in optimizacijo spletnih strani za Google, ker je splošno znano, da se kupce za svoje izdelke in storitve dobi najlažje na omenjene tri načine. Pozabljajo pa eno dejstvo, da je tam kjer so vsi, največja ‘gužva’ in visoke cene. Za primer vzemimo Instagram lansko leto, ko še ni bil tako popularen in niso na njem podjetja tako množično oglaševala, kot danes. V našem podjetju smo to pred enim letom zelo lepo izkoristili in veliko oglaševali na Instagramu. Cene so bile za isto stvar v povprečju približno trikrat nižje, kot na Facebooku.

Ker se zelo malo podjetji v Sloveniji odloči, da bi karkoli naredili na Youtubu je priložnosti zaenkrat zelo veliko in so tudi zelo poceni.

5 dobrih razlogov zakaj bi moralo biti vsako podjetje prisotno na Youtubu

Prvi dober razlog zakaj bi moralo biti vsako podjetje prisotno na Youtubu je zagotovo ta, da se video posnetki na Youtube pojavljajo tudi v Googlovih zadetkih. Če niste vedeli je lastnik Youtuba Google.

Če v Google vpišete delo na domu se vam bo okoli desetega mesta pojavil moj video posnetek na Youtubu z naslovom Delo na domu – Delaj doma in zasluži. To je en moj webinar, ki sem ga imel že skoraj 3 leta nazaj. Včasih se je ta video na Googlu pojavljal na prvem mestu, če je kdo v Google vpisal delo na domu. Ker se je pojavljal tako zelo visoko, ima ta moj video posnetek že več kot 10.000 ogledov.

Če v Google vpišete delo na domu, se na prvem mestu pojavi zadetek iz spletne strani Zasluzek.org. Prav tako se na drugem mestu pojavi zadetek iz spletne strani Zasluzek.org. Na petem mestu se pojavi naša Facebook stran Delo na domu. Na desetem mestu pa moj video posnetek iz Youtuba. Kakor vidite je Youtube zadetek na Googlu veliko bolj viden, kot ostali zadetki. Lahko bi celo rekli, da je zelo udaren. Namreč ob zadetku je relativno velika slika. Če še niste videli kako izgleda Youtube zadetek na Googlu predlagam, da v Google vpišete delo na domu in boste okoli desetega mesta videli kako izgleda moj zadetek.

Za primer vzemimo, da vaše podjetje prodaja garažna vrata. Nebi bilo super, da bi imeli na prvi strani Googla kar štiri zadetke tako, kot jih imam jaz, če kdo v Google vpiše delo na domu? Tistim, ki bi kupovali garažna vrata bi se vedno prikazovali samo vi, do konkurence sploh nebi prišli.

Vsako podjetje bi moralo imeti svoj Youtube kanal in profesionalne video posnetke za vsak svoj izdelek in storitev.

Kako priti visoko na Googlu s svojimi Youtube zadetki si lahko preberete na https://www.zasluzek.org/kako-priti-na-prvo-stran-googla-z-youtube-videom.

Drugi dober razlog zakaj bi moralo biti vsako podjetje prisotno na Facebooku je ta, da je oglaševanje na Youtube zelo poceni. Poceni je zato, ker se za oglaševanje na Youtube odloča zelo malo podjetji v Sloveniji. Naj za informacijo povem, da je Youtube oglaševanje v državah kot so ZDA, Anglija, Kanada, Avstralija in drugih državah, kjer je spletno oglaševanje veliko bolj razvito kot pri nas, vse prej kot poceni.

Če boste oglaševali na Youtubu in boste izbrali, da vaše oglaševanje vidijo samo osebe iz Slovenije, boste za oglaševanje plačali zelo malo. V našem podjetju nam je uspelo na Youtubu dobiti klik na našo spletno stran ali ogled video posnetka za samo 0,005 evra. Naj povem, da se na Youtube ogled videa šteje, če ga nekdo pogleda do konca ali vsaj 30 sekund.

Izkoristite Youtube oglaševanje dokler je še poceni!

Tretji razlog je ta, da v primeru, da imate svoj Yutube kanal, ki je lepo urejen in ima kvalitetne in zanimive video posnetke, si s tem povečate možnost, da se bo vaša spletna stran bolje uvrščala v Googlu.

Četrti razlog je ta, da je Youtube drugi največji iskalnik, takoj za Googlom. Čedalje več ljudi ne išče več stvari na Googlu, ampak kar na Youtubu. Če vas ni na Youtubu, vas te potencialne stranke ne morejo najti v nobenem primeru.

Peti razlog je ta, da si ljudje bolje zapomnimo tisto kar vidimo, kot tistemu, kot pa tisto kar preberemo. Vašim izdelkom in storitvam bodo ljudje tudi bolje zaupali, če jih bodo videli v video posnetku, kot o njih samo nekaj prebrali na vaši spletni strani.

Prepričan sem, da je razlogov še veliko, samo jih jaz žal ne poznam. Še dobro, da me je pred kratkim Aleš Lisac povabil na piknik, kjer sem srečal dolgoletnega znanca Žana Nekrepa, ki mi je povedal, da je naredil magistrsko nalogo ravno iz področja Youtuba in da ima v soboto 28. oktobra seminar na temo Youtuba. Glede na to, da mi je Žan že pred to informacijo povedal kar nekaj zanimivih informacij o Youtube, ki jih nisem vedel in da je cena za 7 urni seminar zelo ugodna, sem se takoj odločil, da se tega seminarja udeležim. Če zanima tudi vas, si več informacij najdete na http://www.zannekrep.si/youtubeOpens in a new tab..

Preberite si tudi:

Ali veš, da lahko z dobrim videom zaslužiš več tisoč evrov?

 

Zadnji prispevki