Kako zaslužiti s spletno stranjo v angleškem jeziku


Kako zaslužiti s spletno stranjo v angleškem jeziku

Z lastno spletno stranjo se da dobro zaslužiti, če se stvari lotiš na pravi način. Dokaz za to so makedonski najstniki, ki so s pomočjo spletnih strani, katerih glavna tema je bil Donald Trump, zaslužili vrtoglavo visoke zneske. Po poročanju nekaterih spletnih medijev so nekateri zaslužili tudi do 200.000 ameriških dolarjev na mesec. Na kakšen način so makedonski najstniki prišli do tako visokih zaslužkov, si lahko preberete na www.preberite.si/donald-trumpOpens in a new tab..

Če želite s svojo spletno stranjo zaslužiti, je pogoj da ima vaša spletna stran čim več obiskovalcev. Obiskovalce lahko na vašo spletno stran dobite na različne načine. Zagotovo je za začetek najbolj enostavno na vašo spletno stran pridobiti obiskovalce s pomočjo Facebooka. Facebook vam omogoča, da na vašo spletno stran pridobite na tisoče obiskovalcev. Nam je za spletno stran www.otok-krk.siOpens in a new tab. uspelo s pomočjo Facebooka, samo v enem mesecu, pridobiti več kot 40.000 obiskovalcev. Če bi tudi vi radi pridobili znanje, kako s pomočjo Facebooka na svojo spletno stran pridobiti na tisoče obiskovalcev, vam predlagam, da se udeležite mojega seminarja, katerega tema je Facebook. Več o seminarju si lahko preberete na www.zasluzek.org/facebookseminar.

Drugi način, kako pridobiti čim več obiskovalcev na svojo spletno stran je, da svojo spletno stran optimizirate za spletni iskalnik Google. To pomeni, da se bo vaša spletna stran visoko pojavljala na Googlu pod iskalnimi besedami, ki so povezane z vašo spletno stranjo.

Če v Google vpišete otok Pašman, se bo na prvem mestu pojavil članek na mojem blogu. Če v Google vpišete Filipini, se bo nekje med šestim in osmim mestom pojavil članek na spletni strani Preberite.si. Ta članek je napisala moja sopotnica, s katero sva šla skupaj na Filipine. Če v Google vpišete besede kot so prostata, ameriški slamnik, chia semena, horoskop 2017, ameriški slamnik, frizure,… se vam bo vedno na prvi strani pojavil zadetek iz spletne strani Preberite.si. Zaradi tega, ker smo za Preberite.si naredili dobro optimizacijo spletne strani, ima ta spletna stran zelo velik mesečni obisk.

Optimizacija spletnih strani lahko spletni strani prinese zelo veliko obiska. Naš cilj za spletno stran Preberite.si je, da jo do konca leta 2017 optimiziramo tako dobro, da bomo na prvi strani Googla za 200 različnih ključnih besed. Če bomo z vsako besedo povprečno dobili samo 25 obiskovalcev na dan, to pomeni da bomo na račun optimizacije spletne strani dnevno dobili 5.000 obiskovalcev.

Obstaja še veliko drugih načinov, kako na vašo spletno stran dobiti obiskovalce. Naj jih naštejem samo nekaj; YouTube, pisanje gostujočih člankov za druge spletne strani, e-mail marketing, plačljivo oglaševanje na drugih spletnih straneh, organizacija nagradnih iger, nagradni natečaj, …

Nekaj podobnega, kot so delali makedonski najstniki, smo pred več kot petimi leti delali tudi v našem podjetju in bili pri tem zelo uspešni. Delali smo spletne strani v angleškem jeziku, ki so pokrivale predvsem področje mode in slavnih oseb. Seveda pa za razliko od makedonskih najstnikov na naših straneh nismo objavljani neresničnih prispevkov in laži.

Ker smo v našem podjetju zelo dobri na področju optimizacije spletnih strani, nam je uspelo, da smo na Google.com prišli na zelo dobre pozicije. Prišli smo na prvo mesto pod iskalno besedo nail design, ki se išče kar 550.000 krat na mesec. Na prvem mestu smo bili tudi pod besedo short hairstyles, ki se išče 450.000 krat na mesec.  

Glede na to, da so naše spletne strani imele odlično pozicijo na Googlu, so imele zelo velik obisk. Posledica velikega obiska pa so bili tudi veliki prihodki. V najboljših časih smo nam spletne strani v angleškem jeziku prinesle tudi do 10.000 € prihodkov na mesec. Prihodke smo ustvarjali izključno s kliki na Googlove oglase, ki smo jih imeli na naših spletnih straneh.

Žal smo pri naših spletnih straneh bili fokusirani samo na dobro optimizacijo, bolj malo pa nas je zanimala kvaliteta vsebine. Iskreno povedano je bila vsebina naših spletnih strani zelo slaba. Naše spletne strani so imele 99% novih obiskovalcev, kar je bil jasen znak, da vsebina ni bila kvalitetna, saj se stari obiskovalci niso vračali.

Glede na to, da je Google kmalu ugotovil, da imajo naše spletne strani slabo vsebino, jih je kaznoval s slabšo uvrstitvijo. Mi smo potem delali nove strani, smo prišli na prvo stran, tam ostali mesec ali dva in spet padli. Tako smo se z Googlom nekaj časa igrali mačke in miši. Ker je Google postajal vse pametnejši in pametnejši, se je počasi ta posel nehal.

Prepričan sem, da bi se dalo podobno zgodbo ponoviti, vendar bi bil prvi predpogoj kvalitetna vsebina, ki bi jo bralci z veseljem brali. Poglejte samo primer Slovenke Sare, ki živi na Norveškem. S kvalitetno video vsebino je na video portalu YouTube pridobila več kot 4 milijone sledilcev. Njen kanal najdete na https://www.youtube.com/user/SaraBeautyCornerOpens in a new tab..

Trenutno imamo v našem podjetju z optimizacijo spletnih strani za slovenska podjetja zelo veliko dela. Ko se bo to samo malo umirilo, bomo spet naredili nekaj spletnih strani v angleškem jeziku. Tokrat obiska ne bomo pridobivali samo s pomočjo optimizacije spletnih strani, ampak tudi s pomočjo Facebooka.

Ne pričakujem, da bomo zaslužili toliko, kot so makedonski najstniki. Sem pa prepričan, da lahko z vsako spletno stranjo, ki jo bomo naredili zaslužimo vsaj nekaj sto evrov na mesec. Poleg tega, bo vložek v te projekte zelo majhen. Predvidevam, da bo treba prvi mesec v projekt vložiti okoli 200 €. V drugem mesecu pa pričakujem, da se bo projekt že pokrival in da z njim ne bo stroška. Tretji mesec pa bi morali že nekaj zaslužiti. Če se takega projekta loti nekdo, ki bo sam pisal članke in sam skrbel za promocijo na Facebooku,… pa v bistvu sploh nima skoraj nobenega stroška, razen za domeno in gostovanje, kar znese okoli 35 €.

Pred nekaj dnevi sem raziskoval, kaj ljudje največ iščejo na Googlu in prišel do podatka, da ljudje v Google zelo veliko vpisujejo besedno zvezo Donald Trump wife. Mesečno se ta iskalni izraz v Google vpiše več kot 400.000 krat. Poleg tega je predlagana ponudba cene na klik za sponzorirano objavo na Googlu kar 6,21 ameriškega dolarja, kar nakazuje da v primeru, da bi imeli na strani Googlove oglase, bil posamezen klik na oglas zelo dobro plačan.

Ker se mi je niša o Donaldovi ženi zdela zelo perspektivna, sem na www.zasluzek.org/proste-domene preveril, če je prosta kakšna domena na to temo. Presenečen sem ugotovil, da je prosta www.donaldtrumpwife.net in jo registriral. Na njej bomo objavljali članke, kjer bo tema Donaldova žena Melanija. Seveda pa ne bomo objavljali kakšnih neresničnih novic.

V našem podjetju imamo namen narediti tudi spletno stran v angleškem jeziku, kjer bomo objavljali novice z vseh področij. Stran bi bila podobna Preberite.siOpens in a new tab., le da bo bila v angleškem jeziku.

Če tudi vi razmišljate, da bi s lotili podobnega posla, vam svetujem, da najprej naredite spletno stran v slovenskem jeziku in se nekaj časa učite na njej, šele nato pa startajte na malo bolj zahtevno tuje tržišče. Ravno včeraj sem začel brati knjigo o uspehu Red Bulla (Dietrich Matesich). Tudi z Red Bullom so začeli doma v Avstriji, kar jim je služilo predvsem za to, da so se učili in pridobivali izkušnje, kako kasneje nastopiti na večjih in bolj zahtevnih trgih.

Naveden posel je primeren še zlasti za tiste, ki si iščejo delo na domu, saj potrebujejo le računalnik in dostop do interneta. Poleg računalnika in dostopa do interneta je potrebno še nekaj znanja. Brez njega pač ne bo šlo! Tukaj imam v mislih predvsem znanje s področja optimizacije spletnih strani in promocije na Facebooku. Znanje z obeh področij lahko dobite na seminarjih, ki jih organiziram nekajkrat letno. Več o seminarju na temo optimizacija spletnih strani si lahko preberete na www.zasluzek.org/optimizacija-spletnih-strani-seminar, o Facebooku pa na www.zasluzek.org/facebookseminar.

 

 

Zadnji prispevki