Moj nenavadni poletni odklop


Nikoli do sedaj se nisem odšla na potovanje z nekom, ki ga ne poznam. S Tomažem sva se prvič srečala na nekem sestanku kakšen slab mesec pred začetkom njegovega odmevnega projekta 20.000 kilometrov z avtom po Evropi. Mogoče sem imela srečo ali pa sem bila v pravem trenutku na pravem mestu, kajti po predhodnem pogovoru o projektu in vseh podrobnosti se je odločil, da bova skupaj odšla na prvo etapo do otoka Pag, tam prenočevala in potem iz te točke potovala naprej in raziskovala okolico.

Moram reči, da me je celotno popotovanje zelo presenetilo, v pozitivnem smislu, ker sem izvedela veliko novega. Še posebej, ko sva se zaklepetala z domačini in so nama pripovedovali kako sta se življenje in turizem spremenila. Na vsakem koraku sem se počutila kot doma, ker je vse potekalo sproščeno. Med obiskovanji hotelov in raziskovanju okolice sva poklepetala o mojih in njegovih projektih. Prejela sem kar nekaj dobrih nasvetov, ki jih bom tudi upoštevala. Videla sem, da je velik profesionalec, ker je zelo discipliniran in natančen. Svoj entuziazem je nehote prelil tudi name in jaz sem z največjim veseljem sledila njegovim planom.

Špela

Najbolj mi je ostal v spominu dan, ko sva se odpravila do Metajne kjer sva poiskala plezalne stene s čudovitim razgledom na morje in kančkom adrenalina. Meni so se kar malo noge tresle, ker me je bilo zaradi višine strah, Tomaž pa je pogumno plezal in se nasmihal moji želji, da naj čim prej odideva dol iz skale. Moram priznati, da je bilo prav luštno in da sem mu hvaležna, da me ni poslušal. Poleg tega imam še vedno v glavi sliko kanjona reke Zrmanje, ki je čudež narave. Po mojem mnenju sva ravno tam naredila najlepše slike vsega popotovanja.

Čeprav tega na poti nisem niti omenila, je bilo zame to veliko več kot izkušnja pisanja člankov in potovanja. Ko sem prišla domov sem imela spremenjen pogled na vse kar me je čakalo. Zame je bil to odklop, ker nisem imela niti časa razmišljati o drugih stvareh, tudi če bi želela. Po ogledih je običajno vsak zase naredil kar je bilo potrebno in sva šibala naprej. Vmes sva si seveda tudi vzela čas za uživanje v čudovitih pogledih, okusni hrani in dolgih kavah. Ravno dobro sem se vpeljala v novi ritem in že sva bila nazaj. Kar je lepo hitro mine. Sedaj, ko gledam nazaj sem z nasmehom hvaležna, da me je takrat izbral in da sem spoznala kraje, ki jih bom še kdaj sigurno obiskala.

Preberite tudi:

Zaposlitev v podjetju Gorec d.o.o., ki je ne bom nikoli pozabilawww.zasluzek.org/sanja

Kako brezplačno potovati in zraven še zaslužitiwww.zasluzek.org/potovanja

Kako sem se imela na potovanjuwww.zasluzek.org/anja

Na dvotedensko potovanje z neznancemwww.zasluzek.org/peter

Moji vtisi s potovanja po Lošinju in Cresuwww.zasluzek.org/sandra

Nisem si mislila, da mi lahko ena oseba tako zelo spremeni življenjewww.zasluzek.org/anja

Šla sem na brezplačno potovanje s Tomažem in s tem še zaslužilawww.zasluzek.org/renata

Recent Posts